Facebook Twitter RSS Email

Televisie programma Doe maar gewoon

Aflevering 1. Begroeten, kennismaken, afscheid nemen
Als we met iemand kennis maken, is het eerste wat we meestal doen een begroeting. Hoe gaat dat, zo'n begroeting? Blijft u formeel en zakelijk of kunt u snel iemand met 'je' of 'jij' aanspreken zonder diegene te beledigen? Deze aflevering geeft u het antwoord. U komt ook te weten of de aanspreekvorm 'je' of 'jij' respectloos is of juist een gewoonte die goed bedoeld is.

Aflevering 2. Afspraken maken
In deze aflevering leert u hoe u een duidelijke afspraak kunt maken en wat er allemaal bij komt kijken als u onduidelijkheden wilt voorkomen. Voor veel mensen is het een struikelblok om afspraken te maken. Dat komt omdat er nogal wat bij komt kijken: op tijd komen, afbellen bij afwezigheid of uitleg vragen over de inhoud van een afspraak. Niet voor iedereen is dit even vanzelfsprekend, het kan leiden tot botsingen.

Aflevering 3. Bezoeken
In deze aflevering van Doe maar gewoon gaan Regillio en Maria op bezoek bij Saskia. Ze komen het nieuwe huis van Saskia bekijken. U ziet wat Nederlanders bedoelen als u 's avonds wordt uitgenodigd voor een kopje koffie.

Aflevering 4. Wonen
In deze aflevering nemen we een kijkje bij de buren.

Aflevering 5. School
In deze aflevering leert u onder andere hoe u iemand kunt begroeten en danken. En u komt te weten hoe u het beste vragen kunnen stellen. Youssra en Ibrahim bellen met de juf van school.

Aflevering 6. Regels
Als u voor uzelf op moet komen, dan kunt u niet altijd even aardig blijven. Vooral als u boos of geïrriteerd bent, is het moeilijk om hulp te vragen. Mevrouw de Vries en Thomas bevinden zich in een situatie waarin mevrouw de Vries voor haarzelf moet opkomen. Bovendien heeft mevrouw de Vries de hulp van Thomas nodig.

Aflevering 7. Opvoeden
De kinderen van Youssra halen kattenkwaad uit bij mevrouw de Vries. Hierover doet mevrouw de Vries natuurlijk haar beklag bij buurvrouw Youssra. In deze aflevering ziet u hoe ze dit doet en hoe ze dit kan verbeteren. U komt te weten hoe u voor uw eigen mening op kunt komen en hoe u uitleg aan anderen kunt vragen.

Aflevering 8. Vrije tijd
In deze aflevering: hoe laat u zien dat u gemotiveerd bent? Hoe stelt u het beste vragen? En hoe komt u op voor uw eigen mening? Er is een feestje in de galerij bij Doe maar gewoon.  De heer en mevrouw de Vries vinden dat het veel beter zou gaan als iedereen mee zou helpen. Maar daar denken Regillio en Maria heel anders over.