Facebook Twitter RSS Email

Geschiedenis 2BDutch

In 2006 kreeg Erwin van Ginkel het idee om mensen te helpen met het leren van de Nederlandse taal via ondertitelde video's. Hij was op dat moment zelf een vreemde taal aan het leren en gebruikte films met dubbele ondertiteling. Dit hielp hem om op een leuke manier de taal eigen te maken. Zijn plan was om deze manier van taal leren te gebruiken om nieuwe Nederlanders te helpen met integreren via het leren van de Nederlandse taal.

Om dit te kunnen realiseren vormde hij samen met Jan-Willem een bedrijf: Sowmedia, gevestigd in Rotterdam, Nederland. Sowmedia was gespecialiseerd op het snijvlak van internet en video. Op dat moment was het idee om zelf video's te gaan maken voor 2BDutch. In 2007 sloot Alexander Ditvoorst zich aan bij 2BDutch. Met z'n drieën werd de eerste 2BDutch website opgezet in het open source CMS Joomla!

De website groeide de eerste jaren hard. In 2010 kreeg 2BDutch voor het eerst steun van het Taaluniecentrum NVT. Mede dankzij hun hulp heeft de website een nieuwe layout en techniek gekregen. De huidige techniek achter de website is het open-source CMS Drupal.

Sowmedia zelf heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in e-mailnieuwsbrieven en WordPress, 's werelds meest populaire open-source CMS. Sowmedia helpt klanten om beter te presteren door gebruik te maken van het internet.